Cukrář

Popis pozice

Cukrář podle určených postupů vyrábí cukrářské výrobky, čokoládové výrobky, zmrzliny, zákusky a dorty. Jeho náplní práce je příjem, kontrola a skladování surovin a polotovarů. Také vyrábí různé druhy těst, polevy, náplně, polotovary a další cukrářské výrobky. Dále připravuje, tvaruje těsto a dodělává polotovary. Nakonec z toho udělá výsledný cukrářský produkt, jako je dort nebo cukrovinky. Vedle sladkých zákusků vyrábí cukrář i slané. Například slané sušenky nebo chlebíčky. Dále své výrobky balí a samozřejmě vede dokumentaci o své činnosti.

 

Vzdělání

 

K vykovávání daného povolání je vyžadováno střední vzdělání s výučným listem v oboru cukrář.

 

Vhodné vlastnosti

 

Zručnost

 

Zručnost je v tomto povolání jedna ze zásadních vlastností, protože cukrář manipuluje s nástroji, jako jsou míchací, šlehací a tvarovací nástroje a další pomůcky. A také se svými výrobky a polotovary.

 

Estetické cítění

 

Estetické cítění je v tomto oboru důležité, protože na něm závisí estetická stránka výrobků.

 

Cit pro detail

 

Tato vlastnost je důležitá při zdobení cukrářských výrobků.

 

Vynalézavost

 

Vynalézavost je také důležitá v tomto povolání.

 

Plat

 

Průměrný měsíční plat cukráře činí 15 000 Kč.

Další profese
A B C D E F G H Ch I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Podobné nabídky práce